lördag 28 maj 2011

Flera virkade figurer


Vi har sjukstuga igen. Ena halvan av familjen skall åka på dansuppvisning (på en scen i stan minsann) medans jag och llllkillen stannar hemma. Tur att jag är inne i en riktig virkfas igen. Och skulle insipirationen tryta är det aldrig fel med inspiration.


Jag skulle egentligen köpa en coffeetable-bok som present men kunde inte förflytta mig från hyllan där den här boken stod. Enda lösningen var att köpa med sig den. :) Emilia har redan beställt  halva boken. Så det blir väl en hel del virkade små figurer här hemma ett tag framöver.

måndag 23 maj 2011

Hallon och vit choklad...Jag är svag för att baka. Och för hallon och vit choklad. Tillsammans blir det en svårslagen kombination!
När jag ändå var i farten för någon helg sedan, gjorde jag dubbel sats och frös in.
Lätt och smidigt att ta fram om vi får gäster.
Om det finns några kvar då, vill säga.
För de är försvinnande goda. Men väldigt enkla att svänga ihop.
 


Muffins med hallon och vit choklad

75 g smör
1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
2,5 dl frysta hallon
Ev några hallon till garnering


Smält smöret och låt svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan i mjölblandningen. Rör sist i hackad choklad och frysta hallon. Fyll muffinsformar till 2/3-delar med smet.. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 225°C.
 
 
Snabbt gjort och som sagt - försvinnande gott...

lördag 21 maj 2011

Vardagslyx - kaffe vid köksbordet


När allt lugnar sig efter en hektisk period, tex efter en tenta eller alldeles lagom till semestern då brukar min kropp alltid lömskt försöka krassch-landa. När nu allt verkar ha löst sig, jag klarade min tenta (!), hästen är i tryggt förvar och förhoppningsvis dräktig och lite annat smått och gott har hamnat på plats då blir jag dunder förkyld. Rena sommarfökylningen med feber snuva och tom lite hosta.


Så de senaste dagarna har jag tillbringat riktigt mycket tid i sängen. Så skönt att med gott samvete få krypa ner bland lakanen och snusa om när alla andra i familjen rusat iväg. Men nu börjar jag bli lite rastlös, ett par dagar räcker gott och väl med kaffe vid köksbordet, massor av virkande i sängen och annat som jag egentligen sätter värde på men den senaste tiden inte hunnit med.

lördag 14 maj 2011

NybäddatJag har tillbringat alldeles för lite tid i mitt favaritrum här hemma. Mitt sovrum...
Att sova är egentligen lite slöseri med tid - men för mig absolut nödvändigt. Jag blir helt omöjlig att umgås med när jag har sömnbrist.
För att sova lite extra gott är det kul med fina sängkläder.
Oftast har jag ljusa textilier i sängen, men dessa blå kunde jag bara inte motstå.
De har en nyans som ett par urtvättade favoritjeans och passar perfekt till mitt vita i sovrummet.


Jag gillar också detaljerna med knappar och vecken på de vita örngotten.
Det ger en sliten och en kanske en gnutta romantisk stämning.
Tyvärr var maken inte lika glad i de där detaljerna som jag gillar så. Han muttrade något om att köper jag fler påslakan med knappar fick jag sköta bäddandet helt själv i fortsättningen. Men det kan det väl vara värt? :)

Ha det gott mina vänner - önskar er en fin helg!

onsdag 11 maj 2011

Maj och juni blommar mest...


Ja, hemma hos mig blommar det just nu lite varstans. Både i prunkande rabatter och faktiskt också på fönsterbrädet. Jag som är så glad i blommor är i inohus rena rama flower-killern. Så jag har gett upp och håller mig mestadels till gröna växter. Men döm om min förvåning när jag hittade små luddiga saker på min hjärtan-på-tråd! Visst måste det vara blommor?!
Vårt lilla äppelträd blommar för full nu och jag bara njuter av att se det. Blommande fruktträd är så otroligt, nästan hjärtskärande vackert.


Tack för alla rara kommentarer om min häst! Nu har chocken lagt sig lite och om allt går som det skall har vi kanske tre hästar vid den här tiden nästa år. Prognosen för henne är annars ganska dålig, hon är inte så bra på att bara gå i hagen och dra (vi är lite lika där tror jag) men när hormonerna kickar in så skall det nog gå bra... Eftersom pålagringarna är aktiva är tiden för henne begränsad, men jag vill ju att hon skall ha det så bra som möjligt tills dess.


måndag 9 maj 2011

Köksförvaring
När jag är orolig, ledsen eller rent ut sagt förtvivlad då vill jag gärna sortera.
Inte städa, vilket kanske hade behövts allra bäst utan noggrant organisera och sortera strumplådor, linneförråd, eller köksskåp och skafferi. Det är som ett slags terapi. Min stora tenta som jag oroat mig för ett tag nu (mest för att jag haft lite låg motivation så här på vårkanten) blev med ens väldigt oviktig. Och nära och kära desto viktigare. Nu är det nog en och annan som kanske tycker att jag drar det här lite väl långt, men djuren i vår familj är våra familjemedlemmar. Och att mista en gör ont. I förra veckan fick vi veta att vår häst aldrig mer kommer att bli frisk, utan har en obotlig artros. För mig är hon, precis som Semlan, ett av mina "barn" som jag har ansvar för och älskar djupt. Så det är tufft. Jag är oerhört glad över att vi fick en dotter efter henne, så att en del av min kloka, vackra svarta häst finns kvar hos mig. Nu skall hon få gå och skrota i en hage tillsammans med sin bästis och så får vi se...

När jag nu i ett organsieringsryck städade (nåja) i hyllorna kunde jag inte låta bli att fota några av mina glasburkar. I alla fall dem jag har i köket. Varför vill man använda plast när det är så mycket vackrare med glas? Jag håller med om att de i plast är praktiska, men till burkar som syns är det vackrast med glas. Eller möjligen fina i plåt... Nackdelen med öppna hyllor är väl möjligen att det blir mycket att städa. Men då har man något att sysselsätta sig med när man inte vill tänka! :)

Ha det bäst och kom ihåg att krama era kära!

tisdag 3 maj 2011

Boan Bett-AnnÄven om jag belagt mig själv med virkförbud fram tills min tenta på fredag, kan jag ju trots allt passa på att visa sådant jag redan har tillverkat.
Det blir inte så mycket virkande längre, tiden räcker ju inte till, men lite hinner jag ändå med (tex när barnen trots vårvärmen envisas med att vara sjuka) och framförallt om det är enklare saker.
Som den här lilla gröna ormen. Oscar blev genast förtjust i den och Bett-Ann fick ett hem i hans rum. Han är stormförtjust i djur av alla de slag. Hajar och grisar (!) hör till favoriterna.


Under Valborgshelgen hälsade vi på goda vänner i Helsingborg och gjorde ett besök på staden tropikarium till ungarnas förtjusning. Oscar fick sitt lystmäte på hajar och var riktigt fasinerad av ormarna medan Emilia höll på att krypa upp i famnen på oss varje gång vi paserade en orm. Så Bett-Ann har det helt klart bättre i Oscars något oömma vård än hos henne...

Nu är det åter till pluggböckerna som gäller och jag skall inte ens snegla åt min garnkorg (eller tvättkorg som kanske är ett mer skriande behov men som ändå får vänta) - nu är det PUL och andra "skojiga" lagar som gäller...

måndag 2 maj 2011

Hjärtekatter

Att jag gillar att virka har nog inte undgått någon av er som kikar in här. Så när jag fick nys om hjärtekatten är det ju givet att även jag vill bidra.
Vad är då det här?


Jo, "Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt med ambitionen att få ihop så många handvirkade Hjärtekatter som möjligt för att skänka till hjärtavdelningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Allra helst vill vi såklart att varje litet hjärtebarn ska få med sig en alldeles egen katt hem, men vårt första mål är att få ihop 100 handvirkade och helt unika Hjärtekatter."

Vill du veta mer? Gå in på http://hjartekatten.blogspot.com/ och läs!

För min del får virkandet vänta tills efter fredagens stora tenta.
Upphovsrättslagen... Ja där har jag att bita i!  ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...