måndag 28 mars 2011

Inte mycket nytt under solen


Tiden rusar och jag försöker förtvivlat hålla jämna steg med allt som måste göras. Så känns det just nu. Vårvädret i helgen har iofs gjort underverk för humöret, men två timmar innan dottern skulle på kalas (maskeradkalas) klagade hon över att hon frös. 38,5 grads feber. "Tar det aldrig slut?" vill jag förtvivlat skrika. Men det är väl igen idé...


Idag har jag och dottern spelat memory (jag förlorar stort varje gång), sett på film och myst. Och eftersom hon var feberfri idag passade vi på att vara ute en liten stund också. Även om jag har mängder att göra i trädgården så är de måstena lättare att hantera. Att klippa ner gamla björnbärskvistar som blivit liggande när snön attackerade, rensa upp bland torra prenner och kratta löv - livskvalité enligt mig. Och så har jag börjat fundera över lekrummet igen. På hängaren hänger allt "fint" medan polis och sjörövarkostymerna ligger nedlagda i en låda. Kanske inte konstigt att det oftast är prinsesstema när mina barn klär ut sig? Upp med allt säger jag och ritar och skissar på bra förvaring för utklädningskläderna.

torsdag 24 mars 2011

Ljuset har återvänt!


Dygnet har helt enkelt för få timmar! Men när ljuset nu äntligen håller på att återvända är det precis som om livsandarna återvänder och åtminstone jag behöver lite mindre sömn och kan klämma in ytterligare lite till i ett fullspäckat schema. Härligt! Min nya positiva livsinställning kan även ha att göra med att familjen lyckats vara friska i snart en vecka i streck...


En av mina (många) passioner är burkar... Jag har en hel del inser jag när jag gjorde en liten inventering. Och kunde då inte låta bli att fota några favoriter. Längst fram är en helt vanlig oanvänd färgburk. Jag fick syn på dem i en färgbutik och kunde inte motstå att ta med mig tre hem. Sedan har de mest stått och samlat damm i arbetsrummet. Men nu har jag fått en hel hög med inspiration och tänkte experimentera lite till helgen. Fram tills dess får de fortsätta att funka som en ändå rätt okej förvaring för småsaker som jag har drällande överallt i arbetsrummet. Penslar, pennor, tvättklämmor och allt annat "pysselnödvändigt"...

fredag 18 mars 2011

W.I.P


Har precis fått lära mig vad wip är. Work in progress. Och sådana har jag många av. Det är inte bara bloggandet som blivit nerprioriterat de senaste veckorna, utan även mitt virkande har blivit liggande. I vintras såg jag så fina virkade kuddar lite här och var och i ett reportage i Lantlivs janurinummer fanns det en rund variant som jag blev inspirerad av. Men det tog lite tid att komma igång, även om själva virkandet går fort.
Om den känns för vintrig när jag är klar (om jag blir klar...) får jag väl lägga undan den till hösten. Det är ju inte direkt så att jag lider brist på just kuddar här hemma.

Måste passa på att tacka för alla gulliga rader som ni lämnat åt mig.
Att ni tittar in här trots att jag varit i princip osynlig gör mig jätteglad!
Idag är det dock tillbaks i trallen igen - i natt höll Emilia på att brinna upp. 
Blir till att försöka få till en bra kompromiss mellan att ta hand om henne och jobba när hon vilar.

När blir det maj...?  :)onsdag 16 mars 2011

Lite blommor för att fira

Hm, vågar man tro att våren är på väg nu? Och att all läskig sjuka är färdig för den här vintern? För nu orkar jag inte mer. Jag klarade mig länge från att bli sjuk överhuvudtaget men oj vad det slog när det slog till.
De är helt klart tuffa de däringa dagisbacillerna - jag misstänker att det var jag som slog ut hela vårt kontor för någon vecka sedan.
För mig slutade det inte med influensa, hostan gjorde dessutom att jag hostade sönder ett muskelfäste (eller fick en spricka på revbenet, det var svårt att avgöra sa de, men eftersom det tar längre tid för ett revben att läka vill jag helst tro att det är ett muskelfäste).
Och så fick lillkillen öroninflamation som grädde på moset nu i helgen. Så det har varit lite si och så med livet rent generellt den sista tiden. Och av mitt bloggande har det inte blivit något alls av. Som ni nog märkt.
Men idag är vi faktiskt "friska" hela familjen, för första gången på fyra veckor.
Då kan man inte annat än vara glad. Jag tänkte svänga förbi blomsterhandeln i dag efter jobbet och köpa lite penséer för att fira våren. Vågar man det tro? Det kanske slår tillbaka, men jag vågar nog chansa för jag riktigt törstar efter vår nu. Håller ni inte med?

fredag 4 mars 2011

Sängläge

Oj, det var länge sedan jag var så här sjuk. Den här vintern har varit ett rent elände på sjukfronten!
 Jag brukar ju ramla på både det ena och det andra men den här gången klarade jag mig länge. Kanske för länge, för när jag nu väl blev sjuk, blev jag det rejält. I torsdags förra veckan blev jag helt nockad av influensan som härjat fram och tillbaka här. Ungarna var utslagna i drygt en vecka men hann tack och lov bli friska innan det blev min tur. Dag hann både bli sjuk och frisk, men jag går fortfarande omkring med bomull i huvet. Febern har i alla fall släppt nu, och jag börjar orka vara uppe igen.
Och jag har minsann haft sällskap under hela sjukan (som inte alls var någon maginfluensa utan en sådan där rejäl med snuva, hög feber och hosta) i sängen av min Selma. Hon blir lite störd när jag hostar för högt, men har annars legat som en liten varm hög och spunnit nära mig hela tiden. Sånt värmer hjärtat. Och vi verkar vara många kattälskare där ute också. Skönt att jag inte är den enda som ligger och trängs med både katt och barn i sängen. ;)
Jag har inte hunnit virka ett dugg, än mindre fixa med något roligt här hemma att visa upp. Ni får nöja er med en inbjudande bild på ett sovrum, lånat från Country Living.
Själv är jag på väg upp till sängen igen. Blev lite tröttare än jag trodde av att vara uppe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...